fbpx

Какво представлява кето диетата? Ръководство за начинаещи

Добре дошли в KETOFOREVER! Това ръководство за начинаещи за кетогенната диета ще ви даде необходимите знания, за да започнете с кето диетата и да започнете да отслабвате.

Сега кето диетата не е най-ясната за спазване, особено за начинаещи. Много ръководства, които прочетохme през годините, навлизат в толкова фини детайли от самото начало, че може да е малко поразително и да се чувствате така, сякаш се нуждаете от научна специалност, само за да започнете.

Така че в това ръководство ще направя всичко възможно, за да избегна използването на твърде много жаргон и да навлизам в твърде много подробности в науката за диетата. Вместо това ще се съсредоточим върху простите стъпки, които трябва да предприемете, за да сте сигурни, че правите правилно диетата и ще можете да постигнете целите си.

За да ви помогна да разберете какво се случва в тялото ви при тази диета, ще има малко наука, но ще се опитаме да я поддържаме минимална и ще се съсредоточим върху това, което трябва да направите.

С това малко въведение, нека влезем и да започнем вашето пътешествие с кето диета!

 

Кето диетата. Превръщаме ви в машина за изгаряне на мазнини!

Кетогенната диета е начин на хранене, който напълно ще промени начина, по който тялото ви получава енергия от храната и правилно направено може да доведе до бърза загуба на мазнини.

Диетата е с високо съдържание на мазнини, умерена с протеини и много ниско съдържание на въглехидрати, понякога наричана Кето диета или диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини (LCHF).

Вашата цел е да достигнете състоянието на кетоза , където тялото ви спира да използва захар за гориво и вместо това започва да изгаря съхраняваните в тялото мазнини заедно с тези в диетата ви като основно гориво.

Тази промяна в работата може да доведе до редица ползи, като избягване на следобедния спад след високо ниво на захар, подобрена умствена яснота през целия ден и повишено чувство за постоянна енергия.

Диетата съществува от началото на 1900-те, но едва наскоро хората започнаха да виждат това като един от най-ефективните начини за бързо отслабване. Прочетете, за да научите всичко, което трябва да знаете, за да започнете с кетогенната диета.

Дилемата за захар / мазнини

Кето диетата се основава на теорията, че тялото ви е по-добре проектирано да изгаря мазнините, отколкото да изгаря захарта. Но за повечето хора в съвременния свят захарта и въглехидратите са основните горива, които използваме за захранване на телата си.
От много години ни казват да избягваме мазнини, да ядем нискомаслено сирене, обезмаслено мляко и сладолед без мазнини. Избягвахме мазнините, но все още се оказваме с нарастваща епидемия от затлъстяване? Защо така?
Когато ядете храна с високо съдържание на въглехидрати, тялото ви работи, за да разгради тези въглехидрати до своя любим източник на енергия – глюкоза
След това трябва да набави тази глюкоза около тялото ви и да я използва, така че тялото ви произвежда хормона – Инсулин .
Инсулинът казва на тялото ви, че трябва да изгори захарта и въглехидратите, които току-що сте яли, което има смисъл. Проблемът е, че докато тялото ви използва тази захар, то не се нуждае от нито една мазнина, която току-що сте яли, така че съхранява мазнините за по-късно!
Всъщност с достатъчно захар в кръвния поток тялото ви също ще започне да превръща захарта в мазнини! чрез процес, наречен липогенеза.
Вашето тяло получава толкова голяма зависимост от тази глюкоза за енергия, че не може да продължи дълго без допълване. Това води до служители на гладни офиси и посяга към закуските.

И така, каква е алтернативата?

Когато намалите количеството въглехидрати и глюкоза, постъпващи в тялото ви, то трябва да започне да търси алтернативен източник на енергия. Въведете цялата тази мазнина, която съхранява през цялото това време! Вашето тяло претърпява промени в прехода към кето диета и в крайна сметка навлиза в метаболитното състояние, наречено кетоза .

Кетозата е естествена функция на тялото ви, където мазнините стават основният енергиен източник вместо захари. Вашето тяло произвежда кетони от натрупаните мазнини, които могат да захранват мозъка и тялото.

Това е трик за оцеляване, когато храната е оскъдна. Нашите предци са имали нужда от тази способност за трудни времена, но ние можем да използваме този трик, за да отслабнем без гладуване, като ограничим само въглехидратите. Повечето хора имат достатъчно мазнини по тялото си, за да живеят от кетони в продължение на седмици без храна!

Постигането на кетоза не се случва за една нощ, но телата ни са изключително адаптивни. Когато отнемем въглехидратите и натоварим мазнините, скоро ще се превърне в производство на кетони за гориво. Оптималните кетони могат да доведат до бързо изгаряне на мазнини, подобряване на умственото представяне и стабилни нива на енергия.

Защо да изберете КЕТО? Ползите:

Попадането в състояние на кетоза може да донесе много ползи за почти всеки. Загубата на тегло често е първото нещо, което ви идва на ум при диетата Кето, но има много други причини, поради които може да искате да опитате да ядете диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини.

Отслабване

     

Това е голямото, защо повечето от вас са тук. Кето диетата е свързана с превръщането на тялото ви в машина за изгаряне на мазнини. Намаляването на нивата на инсулин чрез смяна на въглехидрати с мазнини спира тялото ви да съхранява нови мазнини, вместо това ги изгаря.

Може да е трудно да влезете в пълна кетоза, но след като там мазнините трябва постоянно да се отделят. Проучванията са установили, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати могат да бъдат по-ефективни от диетите с ниско съдържание на мазнини, дори за по-дълги периоди от време.

Психически фокус                                                                     

 

Кетоните са брилянтен, постоянен източник на енергия за мозъка ви.

Мисловната яснота и постоянният фокус са една от основните причини да обичам да спазвам кетогенна диета. Много хора избират кето диетата специално по тази причина.

С кетони, зареждащи мозъка ви, вие избягвате върховете и спадовете, които идват с консумацията на захар и скокове в кръвта.

Контрол на кръвната захар и диабета

Кетогенната диета може да бъде чудесен начин за контрол и профилактика на диабет тип 2. Проучванията показват, че кето диетата може да бъде по-ефективна от подхода с по-високи въглехидрати.

Кето намалява нивата на кръвната захар и може да помогне на тялото ви да подобри инсулиновата чувствителност, като някои хора могат да спрат да приемат лекарства за своето състояние.

Ако сте преддиабет или имате диабет тип 2, кетогенната диета може да донесе реални ползи!

Контрол на апетита и енергийните нива

С по-стабилен енергиен източник, който да ги подхранва през деня, много хора откриват, че диетата с кетоза отнема редовните пристъпи на глад, които много хора изпитват при диета, базирана на въглехидрати. ниско ще ви уведоми за това със сигурност!

Вашето тяло има огромно количество мазнини, дори и най-кльощавите маратонци ще имат достатъчно мазнини, за да издържат седмици! Постоянните нива на енергия са една от най-привлекателните причини за започване на кето диета за много хора.

Холестерол и кръвно налягане

Доказано е, че кетогенните диети подобряват нивата на триглицеридите и нивата на LDL холестерол, свързани с натрупването на артерии. Защо това е нещо добро?

По-малко натрупване в артериите ви позволява по-добър кръвен поток в тялото. Диетите с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини (LCHF) също могат да доведат до значително намаляване на LDL (лош холестерол) и повишаване на HDL (добър холестерол)

Загубата на тегло, свързана с кето диетите, също води до подобрения на сърдечно-съдовите проблеми, свързани с наднорменото тегло.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
    Shopping Cart