fbpx

Как да влезем в кетоза?

Попадането в кетоза не трябва да бъде сложно. Първите няколко дни ще бъдат най-трудните, докато се адаптирате, така че е най-добре да не се опитвате да правите твърде много наведнъж. Следвайте стъпките по-долу, изброени по важност.

Ако например не се чувствате готови да тренирате през първата седмица, не се притеснявайте за това. Енергийните нива ще се върнат към нови висоти, след като сте напълно в кетоза. За допълнителни съвети за започване на кето диета разгледайте тези 7 съвета, подкрепени с изследователска дейност за започване на кето

 1. Изключете въглехидратите си. 

Това е най-важният ход, тъй като тялото ви няма да премине към кетоза, докато навлизат въглехидрати. През първите дни се опитайте да ограничите  нетните въглехидрати под 20 g. Това наистина не е много и в началото може да бъде шок. Ако имате нужда от няколко дни, за да се успокоите до това число, което е добре, тази захар наистина може да предизвика пристрастяване!

 1. Увеличете приема на мазнини. 

Това е вашият основен енергиен източник занапред, така че се уверете, че получавате достатъчно! Много хора намаляват въглехидратите си, но забравят да добавят достатъчно мазнини обратно, това не би трябвало да е гладна диета!

 1. Наблюдавайте приема на протеин. 

Твърде много протеин може да потисне кетозата, така че искате да сте наясно колко ядете. Ако се стремите към отслабване, опитайте с 0,6 g – 0,8 g протеин на килограм  чиста  телесна маса. Това е важно разграничение за хората, идващи от диета на Аткинс без ограничения на протеините.

 1. Пий много вода.

Кетозата е диуретичен процес, така че през първите няколко дни ще правите много почивки в банята. Опитайте се да пиете галон вода на ден (3-4 литра), разпределена, за да се поддържа хидратирана

 

 1. Помислете за  поста. 

Постенето може да бъде изключително ефективно за бързо навлизане в кетоза. Постенето има и куп други предимства, но е чудесен инструмент, особено след дни, в които сте се поддали на изкушение!

Имаме наистина задълбочено ръководство за периодично гладуване, което определено трябва да проверите. Това наистина е чудесно средство за отслабване, което върви много добре с кето диетата.

 1. Въведете упражнение. 

Започнете лесно през първите седмици на хранене с кетогенна диета, тъй като тялото ви няма да е готово за интензивни упражнения веднага. Уверете се, че ходите поне 30 минути на ден, за да контролирате нивата на захар. Ако искате да започнете да увеличавате тренировките си надолу, ще трябва да разгледате макросите си по-внимателно преди и след тренировки, може би да въведете повече протеини и въглехидрати.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
  Shopping Cart