fbpx

Мога ли да ям ядки?

Да, можете, с мярка.

Ядките са с ниско съдържание на въглехидрати и са подходящи за кетогенна диета. Дори да броите общите въглехидрати (а не нетните въглехидрати), ядките са с високо съдържание на неразтворими фибри, от които не можем да извлечем никакви калории, и това няма нулев ефект върху кръвната захар. Причината някои хора да се справят по-добре без ядки и пълномаслени млечни продукти е, че тези храни са калорични и лесни за преяждане, а не защото са с високо съдържание на въглехидрати. Ядките и семената определено могат да бъдат част от добре балансирана кето или нисковъглехидратна диета.

Като цяло те са с високо съдържание на здравословни мазнини, с ниско до умерено съдържание на протеини и богати на няколко хранителни вещества. Освен това повечето са с ниско съдържание на въглехидрати и с високо съдържание на фибри, включително разтворими фибри. Проучванията показват, че консумацията на разтворими фибри помага за понижаване на кръвната захар, подпомага регулирането на теглото, насърчава здравето на червата и осигурява други ползи.

Ядките и семената също са преносими, гъвкави, вкусни и удовлетворяващи.

Консумирайте умерено ядки и семена, ако целта ви е да отслабнете. В големи количества ядките със сигурност могат да забавят загубата на тегло и може би дори да доведат до наддаване на тегло.

Въпреки това, повечето видове ядки и семена са чудесни за кето диети, когато се консумират умерено. Ако сте ги избягвали, защото смятате, че съдържат твърде много въглехидрати, помислете дали да не ги добавите отново. Те може просто да подобрят вашето здраве и да направят вашия кето начин на живот още по -приятен.

 

 

 

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
    Shopping Cart