fbpx

Мога ли да пия алкохол на кето?

Не през първите няколко месеца. Въпреки че чистият алкохол не съдържа въглехидрати, пиенето на алкохол ще забави загубата на тегло. Дори и да няма захар, тялото ви не може да съхранява алкохола като мазнина – той трябва да го метаболизира. Това означава, че той ще използва алкохол вместо телесните мазнини.

 

Как алкохолът влияе върху отслабването?

 

Допускат се няколко алкохолни напитки на кетогенна диета с ниско съдържание на въглехидрати. Трябва да избягвате всички напитки с високо съдържание на захар, като сладко вино, бира и повечето коктейли. И така, кои напитки са с ниско съдържание на въглехидрати? Ясните спиртни напитки като водка, уиски, текила и т.н. са с нулеви въглехидрати, докато сухото вино все още е с ниско съдържание на въглехидрати, ако пиете не повече от чаша. Ако няма медицински ограничения (като състояние на черния дроб или бъбреците) и пиете умерено , няма причина да се откажете напълно от алкохола.

Имайте предвид, че алкохолът ще забави напредъка ви в отслабването. Дори и да няма захар, тялото ви не може да съхранява алкохол като мазнина – трябва да го метаболизира. Това означава, че той ще използва алкохол вместо телесните мазнини. Също така не трябва да вечеряте и да пиете алкохол едновременно.

 

 

Да цитирам Аткинс за ефектите на алкохола:

 

“Тялото изгаря алкохол за гориво, когато има наличен алкохол. Така че, когато изгаря алкохол, тялото ви няма да изгаря мазнините. Това не спира загубата на тегло; просто го отлага. Тъй като алкохолът не се съхранява като гликоген, вие веднага се връщате към липолиза след изчерпване на алкохола. Но имайте предвид, че консумацията на алкохол може да увеличи симптомите, свързани с дрождите при някои хора, и да попречи на загубата на тегло. ”

 

Друг момент, който трябва да се отбележи е, че кетозата намалява вашата алкохолна толерантност и трябва да сте наясно с това. Тъй като алкохолът дехидратира тялото ви, винаги пийте чаша вода, докато пиете чаша алкохолна напитка. Това ще ви накара да пиете по -малко алкохол и да останете хидратирани.

 

 

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
    Shopping Cart