Храни

Накиснатите ядки имат повече ползи за здравето, отколкото суровите ядки. Може да ги да опитате, преди да ги изпечете. Хранителните вещества се усвояват по -добре. Докато печенето помага за намаляване на фитиновата киселина, инхибиторът, който искате да премахнете, накисването на ядки предварително е по -ефективно.

 

Накисването на ядки е просто: Поставете ги в купа, пълна с вода и оставете за една нощ при стайна температура. Отцедете и разстелете върху лист за печене, покрит с пергаментова хартия и поставете във фурната (55-65 ° C) или в дехидратор за 12-24 часа, като от време на време обръщате, докато напълно изсъхнат. Можете да приготвите всякакви ядки и да са готови за консумация. Съхранявайте в херметически затворен контейнер. В зависимост от това кои ядки използвате, трябва да ги накиснете за 6-12 часа. Кашуто е меко и ще изисква само минимално време, докато бадемите ще отнемат 8-12 часа.

Въз основа на най-актуалните изследвания, ленът изглежда предоставя редица ползи за здравето. Няколко проучвания показват, че може да намали риска от някои видове рак, да облекчи симптомите на менопаузата, да намали възпалението, да защити здравето на сърцето и храносмилането и може би да подобри и други състояния.

 

Въз основа на най-актуалните изследвания, ленът изглежда предоставя редица ползи за здравето. Няколко проучвания показват, че може да намали риска от някои видове рак, да облекчи симптомите на менопаузата, да намали възпалението, да защити здравето на сърцето и храносмилането и може би да подобри и други състояния.

 

Групите, които може да се наложи да избягват или сведат до минимум лененото семе, включват бременни жени и тези на антикоагулантна терапия. В допълнение, може да има някои храносмилателни разстройства или редки медицински състояния, при които консумацията на ленено семе би била противопоказана. Ето защо е важно да говорите с Вашия лекар или медицински специалист, ако се лекувате за такова състояние, преди да добавите лен към диетата си.

 

Да се ​​консумира или не ленено семе е личен избор. Ползите могат да бъдат минимални в някои случаи и значителни в други. Във всеки случай, консумацията на лен в умерени количества е безопасна за повечето хора.

Можете да приемате подсладители дори и когато сте на кето диета. В идеалния случай използвайте еритритол или стевия.

 

Най-добрите нисковъглехидратни подсладители за кето диета:

 

1. Еритритол

Еритритолът се среща естествено в плодове, зеленчуци и ферментирали храни. Не влияе на кръвната захар и има нулеви калории.

90% от еритритола се абсорбира преди да навлезе в дебелото черво и се екскретира чрез урината.

Според медицинските изследвания човешкото тяло може безопасно да понася дневните дози от  1 грам на килограм телесно тегло . В големи количества обаче може да причини стомашен дискомфорт .

Еритритолът има от 0 и 0,2 калории на грам. Не влияе на кръвната захар и е подходящ за нисковъглехидратна диета. Тъй като е само около 70% сладък като захар, може да се наложи да използвате малко повече от захар.

Еритритолът обикновено се използва при готвене с ниско съдържание на въглехидрати.

 

2. Стевия

Стевия е билка, известна като “захарен лист”. Екстрактът от тази билка, наречена стевия гликозиди, се използва като подсладител и заместител на захарта. Въз основа на базата данни на USDA, Стевия принадлежи към група нехранителни подсладители. Това означава, че няма калории, витамини или други хранителни вещества.

В наши дни тя се използва често в САЩ и е одобрена за употреба в ЕС през 2011 г. Влиянието на стевия върху здравето е под въпрос през последните няколко десетилетия. Въпреки това, въз основа на последните проучвания на СЗО (Световната здравна организация), екстракт от стевия не изглежда да има вредни ефекти . Използвайте умерено, повечето продукти са 200-300 пъти по-сладки от захарта! Можете да намерите прах от стевия (естествено зелено или рафинирано/бяло), капки стевия или глицерит от стевия (този е само два пъти по -сладък от захарта с гъста консистенция).

Ако можете, вземете течна стевия / капки, а не прахообразни продукти от стевия. Пазете се от подсладители, особено продукти на прах от стевия, които могат допълнително да съдържат изкуствени подсладители, декстроза (захар) или малтодекстрин.Известно е, че подсладителите с декстроза и малтодекстрин повишават кръвната захар . Това може да са скритите въглехидрати, които консумирате, което може да е причината да не стигнете до кетоза. Също така, декстрозата обикновено се произвежда от ГМО царевица, докато малтодекстринът е направен от ориз и може да съдържа мононатриев глутамат (MSG), който по закон не се изисква да бъде етикетиран.

Някои марки могат да оставят горчив послевкус, който също зависи от вашето възприятие. Предлагам ви да опитате повече марки, докато намерите тази, която ви харесва. Течна стевия от SweetLeaf е един от най добрите подсладители.

Не през първите няколко месеца. Въпреки че чистият алкохол не съдържа въглехидрати, пиенето на алкохол ще забави загубата на тегло. Дори и да няма захар, тялото ви не може да съхранява алкохола като мазнина – той трябва да го метаболизира. Това означава, че той ще използва алкохол вместо телесните мазнини.

 

Как алкохолът влияе върху отслабването?

 

Допускат се няколко алкохолни напитки на кетогенна диета с ниско съдържание на въглехидрати. Трябва да избягвате всички напитки с високо съдържание на захар, като сладко вино, бира и повечето коктейли. И така, кои напитки са с ниско съдържание на въглехидрати? Ясните спиртни напитки като водка, уиски, текила и т.н. са с нулеви въглехидрати, докато сухото вино все още е с ниско съдържание на въглехидрати, ако пиете не повече от чаша. Ако няма медицински ограничения (като състояние на черния дроб или бъбреците) и пиете умерено , няма причина да се откажете напълно от алкохола.

Имайте предвид, че алкохолът ще забави напредъка ви в отслабването. Дори и да няма захар, тялото ви не може да съхранява алкохол като мазнина – трябва да го метаболизира. Това означава, че той ще използва алкохол вместо телесните мазнини. Също така не трябва да вечеряте и да пиете алкохол едновременно.

 

 

Да цитирам Аткинс за ефектите на алкохола:

 

“Тялото изгаря алкохол за гориво, когато има наличен алкохол. Така че, когато изгаря алкохол, тялото ви няма да изгаря мазнините. Това не спира загубата на тегло; просто го отлага. Тъй като алкохолът не се съхранява като гликоген, вие веднага се връщате към липолиза след изчерпване на алкохола. Но имайте предвид, че консумацията на алкохол може да увеличи симптомите, свързани с дрождите при някои хора, и да попречи на загубата на тегло. “

 

Друг момент, който трябва да се отбележи е, че кетозата намалява вашата алкохолна толерантност и трябва да сте наясно с това. Тъй като алкохолът дехидратира тялото ви, винаги пийте чаша вода, докато пиете чаша алкохолна напитка. Това ще ви накара да пиете по -малко алкохол и да останете хидратирани.

Какво ще кажете за кофеин?

 

Като цяло можете да се наслаждавате на тази напитка умерено, когато сте на кето диета.

Ефектите на кофеина са предмет на спор.

Някои хора твърдят, че кофеинът ги извежда от кетозата, повишава нивата на кортизол и предотвратява кето-адаптацията.

От друга страна, кофеинът може да ви помогне да започнете загубата на мазнини и да контролирате апетита си.

Обикновено се препоръчва да се пие кафе точно преди тренировка.

Ако пиете кафе, изхвърлете захарта и млякото.

Вместо това използвайте малко сметана или ядково мляко и ако е необходимо, подсладители с „нулеви въглехидрати“.

Да, можете да ядете млечни продукти умерено. Освен млякото, митът е, че суровите млечни продукти са с високо съдържание на въглехидрати. Освен ако нямате непоносимост към млечни продукти или сте алергични към лактоза или казеин, храни като сметана, масло, кисело мляко и сирене могат да бъдат включени във вашата диета.

 

Въпреки че в определени случаи има основателни причини да се избягват млечните продукти, повечето хора трябва да могат да включат поне малки количества в своите кето диети с добри резултати.

 

В действителност, проучванията показват, че пълномаслените, нисковъглехидратни млечни продукти могат да насърчат загубата на тегло, да подобрят телесния състав и да намалят възпалението и други рискови фактори за сърдечни заболявания.

 

Въпреки това, млечните продукти са една от онези храни, които изглежда влияят по различен начин на хората. Освен това липсват изследвания за ефектите на млечните продукти при хора, спазващи кетогенни диети.

Подобно на други бобови растения, фъстъците са противоречива храна сред хората, които спазват кето диета.

Те съдържат анти-хранителни вещества, които могат да намалят хранителната им стойност и могат да причинят здравословни проблеми. Въпреки това, поради ниското им нетно съдържание на въглехидрати и потенциалните ползи за здравето, може да искате да ги включите в своя кето или начин на живот с ниско съдържание на въглехидрати. Накисването и/или готвенето на фъстъци, изборът на органични фъстъци или фъстъчено масло и ограничаването на размера и честотата на порциите са от ключово значение за увеличаване на ползите от тях, като същевременно се намаляват потенциалните рискове.

 

Да, можете, с мярка.

Ядките са с ниско съдържание на въглехидрати и са подходящи за кетогенна диета. Дори да броите общите въглехидрати (а не нетните въглехидрати), ядките са с високо съдържание на неразтворими фибри, от които не можем да извлечем никакви калории, и това няма нулев ефект върху кръвната захар. Причината някои хора да се справят по-добре без ядки и пълномаслени млечни продукти е, че тези храни са калорични и лесни за преяждане, а не защото са с високо съдържание на въглехидрати. Ядките и семената определено могат да бъдат част от добре балансирана кето или нисковъглехидратна диета.

Като цяло те са с високо съдържание на здравословни мазнини, с ниско до умерено съдържание на протеини и богати на няколко хранителни вещества. Освен това повечето са с ниско съдържание на въглехидрати и с високо съдържание на фибри, включително разтворими фибри. Проучванията показват, че консумацията на разтворими фибри помага за понижаване на кръвната захар, подпомага регулирането на теглото, насърчава здравето на червата и осигурява други ползи.

Ядките и семената също са преносими, гъвкави, вкусни и удовлетворяващи.

Консумирайте умерено ядки и семена, ако целта ви е да отслабнете. В големи количества ядките със сигурност могат да забавят загубата на тегло и може би дори да доведат до наддаване на тегло.

Въпреки това, повечето видове ядки и семена са чудесни за кето диети, когато се консумират умерено. Ако сте ги избягвали, защото смятате, че съдържат твърде много въглехидрати, помислете дали да не ги добавите отново. Те може просто да подобрят вашето здраве и да направят вашия кето начин на живот още по -приятен.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
    Shopping Cart