fbpx

Упражнения за кето диета

Често погрешно схващане около кето диетата е, че тя ще ви направи по-слаби и по-малко способни да извършвате физическа активност, защото използвате мазнини за енергия вместо захари.

В краткосрочен план има известна истина в това, тъй като тялото ви все още не може да използва ефективно своите запаси от мазнини. През това време енергичните упражнения вероятно е най-добре да се избягват, ако правите някакви упражнения, не забравяйте да пиете много течности и електролити.

След като процесът на адаптация настъпи обаче, производителността трябва да се върне и по някакъв начин може да се подобри. В рамките на лекоатлетическата общност има нарастваща тенденция да се използва кетогенният диетичен подход, особено сред спортистите за издръжливост. Проучванията показват, че тези спортисти са способни да се представят, както и техните високо въглехидратни конкуренти, като същевременно запазват сравнима мускулна маса.

Кратки, интензивни упражнения могат да страдат от строга кето диета, тъй като експлозивните движения като спринт изискват незабавна енергия от гликоген. За тези, които обмислят този вид упражнения, част от въглехидратите преди тренировка могат да ви дадат необходимия тласък.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
    Shopping Cart