fbpx

Странични ефекти с кето диетата

По-долу са изброени някои други често срещани странични ефекти, които трябва да знаете, повечето от които се появяват по време на преходната фаза в началото на вашето кето пътуване. Пиенето на много вода, приблизително галон (3,7 литра) на ден, и гарантиране, че получавате здравословна гама от минерали и витамини във вашата диета (много зелен зеленчук!) Трябва да се справите с повечето от тях. Моля, говорете с Вашия лекар, ако сте загрижени за някакви нежелани реакции, които изпитвате, особено ако те са постоянни.

Запек

Това обикновено се дължи на комбинацията от дехидратация и намаляване на фибрите във вашата диета. Пиенето на препоръчителния галон (3-4l) на ден и яденето на много зелени зеленчуци трябва да помогне за това. Получаването на достатъчно фибри е наистина важно при тази диета, затова помислете дали да не опитате прах от Psyllium Husk и пробиотици, ако запекът продължи.

Сърцебиене

Това звучи по-страшно, отколкото може да бъде. Някои хора забелязват, че сърцето им бие по-силно и по-бързо от нормалното. Ако това продължава, уверете се, че пиете достатъчно вода и консумирате достатъчно сол. Може да си струва да приемате калиева добавка всеки ден, за да облекчите и това.

Крампи

Спазмите в краката по-специално са доста чести при започване на кето диета. Те обикновено са признак на недостиг на минерали в резултат на загуба на електролити и соли. Пийте много вода и вземете електролити във вашата диета, като използвате сол или електролитна добавка.

Причината за това е по-специално магнезият, така че ако това продължава, помислете за добавка с магнезий.

 

Кето грипът

Това звучи страшно, но в основата си е чувство на умора / мудност, наред с други неща. Добрата новина е, че това е напълно предотвратимо, ако вземете правилните мерки.

Какви са опасностите от кето диета?

В обществеността има известно схващане, че кетогенната диета може да бъде опасна. Добрата новина е, че за повечето хора това е малко вероятно.

Кетозата  често се бърка с нещо, наречено  кетоацидоза. Това е състояние, при което нивата на кетони в кръвта достигат опасно високи нива и могат да бъдат много опасни. Това е състояние, свързано с тези със захарен диабет тип 1, въпреки че може да се появи при някои с диабет тип 2 и някои други в рискови групи. За иначе здрав индивид кетоацидоза е изключително малко вероятно.

Тези с тип 1 вероятно не трябва да изпробват кетогенна диета поради този риск. Ако имате някакви притеснения, моля, консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете тази или друга диета.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
    Shopping Cart