fbpx

Пиенето на алкохол на кето диетата? Ето какво трябва да знаете

Можете ли да спазвате кето диетата и все пак да се насладите от време на време на питие? Алкохолът изхвърля ли ви от кетоза? Прочетете, за да разберете.

Много хора смятат, че пиенето на алкохол е забранено на кето диетата. По много причини тези хора са оправдани. Освен че е нездравословен като цяло, алкохолът може да има и контрапродуктивен ефект върху някой, който участва в кето диетата.

В тази статия ще говорим за това дали бихте могли (или трябва) да пиете алкохол на кето диета и ще ви кажем кои видове алкохол или добре (нещо като!) И кои да избягвате.

Как действа кето диетата

За да разберете какво ви прави алкохолът на кето диета, първо трябва да разгледаме какво представлява кето диетата. Кето диетата е строго нисковъглехидратен начин на хранене, който работи, като поставя тялото ви в състояние, известно като кетоза. Диетата се състои главно от мазнини, с умерено количество протеини и възможно най-малко въглехидрати.

При нормална диета тялото ви използва глюкоза за енергия. Независимо дали почивате, бягате или спите, тялото ви използва част от тази енергия, за да поддържа вашите органи и мускули да функционират. Ако не ядете въглехидрати, няма да имате никаква глюкоза, за да осигурите тази енергия за тялото си.

За ваше щастие тялото ви има резервен механизъм! ще започне да изгаря мазнини, ако няма налични запаси от глюкоза. Ето защо кето диетата може да бъде толкова ефективна, за да помогне на хората бързо да губят мазнини. Състоянието на изгаряне на мазнини като основен източник на енергия се нарича кетоза и това е съименникът на кето диетата.

 

Защо алкохолът е лош за кето?

Общият консенсус е, че алкохолът е нездравословен за кето диетата (и като цяло също). Оказва се, че има много причини за това, които ще разгледаме тук:

1. Много форми на алкохол са с високо съдържание на въглехидрати

Една от основните причини, поради които алкохолът е проблем за хората, които са на кето диета, е, че много форми на алкохол са с високо съдържание на въглехидрати.

Причината, че това обикновено не е желателно за хората на кето диета, е, че консумирането на въглехидрати може да повлияе на процеса на кетоза. Когато сте в кетоза, еднократна доза глюкоза може да окаже сериозно влияние върху тялото и загубата на тегло.

Това е така, защото тялото ви ще има намален толеранс към глюкозата, което означава, че ще бъде силно чувствително към всички форми на въглехидрати. Консумирането на въглехидрати след това може да доведе до сериозни скокове на кръвната захар, като същевременно ви изгони от кетозата.

Освен това, някои проучвания разкриват, че хората, спазващи диета с ниско съдържание на въглехидрати, всъщност могат да понесат физически щети, като внезапно отново въведат високи дози въглехидрати в диетата си. Доказано е, че участниците в проучването имат повишени нива на биомаркери в кръвта си, което показва, че кръвоносните им съдове са повредени.

И така, колко лоши са различните алкохоли?

Колко въглехидрати има във виното?

Виното всъщност е относително ниско съдържание на въглехидрати, ако искате да останете кето и да пиете, с около 2 грама въглехидрати на малка чаша. Дори и на строга кето диета вероятно бихте могли да нахлузите в чаша или две и да останете под 20 g въглехидрати за деня.Ако пиете вино, ако е възможно, изберете по-сухи варианти, тъй като те обикновено съдържат по-малко захар от по-сладките алтернативи. По-специално, не групирайте сладки десертни вина в тази категория, тъй като те могат да бъдат пълни със захари (доста очевидно е да ги пиете, като се има предвид колко са сладки!) Сервиране на шери или мускат от 5 унции може да ви върне 200+ калории и 20g въглехидрати.

Ето вашите най-добри избори за кето червено вино (на порция 5грама):

 1. Пино Ноар: 121 калории, 3,4 г въглехидрати
 2. Мерло: 122 калории, 3,7 грама въглехидрати
 3. Сира: 122 калории, 3,8 g въглехидрати
 4. Каберне Совиньон: 122 калории, 3,9 г въглехидрати

 

 

И най-добрият избор на кето бяло вино:

 1. Совиньон блан: 119 калории, 3 g въглехидрати
 2. Пино Гри: 122 калории, 3g въглехидрати
 3. Шардоне: 123 калории, 3,2 грама въглехидрати

Шампанското е друг чудесен избор, който се предлага на 100 калории и 2g въглехидрати на порция 5 грама.

Колко въглехидрати има в бирата?

Бирата е с особено високо съдържание на въглехидрати в сравнение с повечето алкохоли, с 13 g или повече нетни въглехидрати на порция. Изработена основно от ечемик, пшеница и царевица бира има куп лесно смилаеми въглехидрати, които бързо ще ви изгонят от кетозата.

Да не споменаваме дори известните „бирени коремчета“! Пиенето на бира редовно и в големи количества е рецепта за бедствие, ако се надявате да намалите теглото си или да отслабнете.

Най-общо казано, ще трябва да избягвате бира, ако е възможно, и да изберете алтернатива с по-ниски въглехидрати, ако се придържате стриктно към кетото.

Колко въглехидрати има в спиртни напитки?

Чистите спиртни напитки като водка, джин, уиски и др. Са по същество нулеви въглехидрати, което означава, че е малко вероятно да ви изгонят от кетозата. Само не забравяйте, че става дума за спретнати спиртни напитки, така че умереността е изключително важна!

Проблемът с тях идва, когато искате да ги смесите с нещо, за да станат малко по-годни за пиене (спретнатите водка не са никак вкусна напитка …)

Смесителите са мястото, където трябва да внимавате, тъй като обикновено обичаме да ги смесваме със сладки сокове, газирани напитки и плодове, за да балансираме алкохола, като всички те идват с куп въглехидрати. Така че, когато избирате вашия миксер, изберете вода за сол, тонизираща вода без захар или диетична газирана напитка, ако е необходимо.

Ликьорът може да е с ниско съдържание на въглехидрати, но не е нискокалоричен и трябва да сте наясно, че макар и да не ви изтласква от кетоза като глюкоза, това ще попречи на целите ви за отслабване. Основните ликьори са както следва:

 1. Текила: 96 калории, 0 въглехидрати
 2. Джин / ром / водка / уиски: 110 калории, без въглехидрати

От друга страна искате да избягвате ликьори, тъй като те често съдържат много въглехидрати. За да не се бърка с ликьори , те са ароматизирани алкохолни напитки, често подсладени, за да ги направят по-питейни. Примери за това са Ameretto, Bailey’s, Kahlua и др.

2. Алкохолът променя метаболизма ви

Целта на кето диетата е да останете в кетоза, а това означава, че искате метаболизмът Ви да работи по много специфичен начин. За съжаление алкохолът може да повлияе на метаболизма ви по начин, който не е благоприятен за поддържане на кетоза.

Една от причините за това е, че алкохолът произвежда редица странични продукти, които тялото използва, преди да консумира други хранителни вещества. Ето защо алкохолът може да произведе толкова бърз прилив на енергия. За съжаление това също може да обърка кетозата ви.

Някои от страничните продукти на метаболизма на алкохола са ацеталдехид, ацетат и фосфатидил етанол. Тези съединения са доста токсични и като такива тялото ви ги насочва към „изгаряне“, подобно на други отрови. По време на този процес тялото ви дава приоритет на изгарянето на тези токсични съединения пред изгарянето на енергийни източници – като глюкоза и липиди.
Това означава, че липидите, от които сте работили толкова усилено, за да се отървете, като останете в кетоза, сега заемат мястото си на заден ход. Това означава, че ако пиете много или ако пиете много често, тялото ви ще отдели повече време и енергия за изгаряне на страничните продукти от алкохола.

Накратко: редовната консумация на алкохол всъщност може да насърчи съхранението на мазнини.

3. Алкохолът е висококалоричен

Дори алкохолът, който не съдържа високо съдържание на въглехидрати, обикновено е с високо съдържание на калории. Въпреки че това може да не е толкова катастрофално за някой на кето диета, колкото доза въглехидрати, все пак е важно да се вземат предвид последиците тук.

Ако се надявате да отслабнете, като следвате този диетичен план, тогава може би ще преброявате калории. Ако все още не сте наясно, алкохолът е известен с това, че е много калоричен.

 • Изстрел от джин има 73 калории
 • В кутия бира има 154 калории
 • Чаша вино има 123 калории

Тези числа може да не изглеждат толкова високи сами по себе си, но можете да видите колко лесно би било да увеличите броя на калориите си след няколко питиета. Всъщност само 3-5 напитки могат да ви осигурят толкова калории, колкото цялото хранене.

4. Алкохолът пречи на вземането на решения

Освен факта, че алкохолът ви улеснява при вземането на лоши житейски избори, прословуто е и това, че хората карат да правят ужасни диетични избори. Дори хората, които спазват най-строгия хранителен режим, докато са трезви, са пренебрегвали диетата си, когато са пили.

Ако ще излизате за напитки, вероятно е добра идея да се регистрирате при себе си. Наистина ли сте достатъчно силни, за да се придържате към решенията си, дори след като сте имали няколко?

Като добавим към това на следващия ден, махмурлукът е истинско нещо (ако приемем, че не сте пили толкова много, че можете да понасяте храна на следващата сутрин). )

5. Кето намалява алкохолната толерантност

Когато сте на кето диета, има вероятност да пиете много по-малко. Това означава, че толерантността ви към алкохол ще бъде значително по-ниска от обичайната, което може да доведе до някои смущаващи моменти, ако решите да изпиете нормалното си количество.

Освен това, поносимостта ви към глюкозата спада, когато сте на кето. Това означава, че тялото ви ще бъде свръхчувствително към всяка форма на въглехидрати или захар и че ще бъдете по-податливи на въглехидратни катастрофи. Тъй като по-голямата част от алкохолните напитки са богати и на двете, това може да ви отведе към емоционални и енергични влакчета.

6. Алкохолът е просто много нездравословен

Другата основна причина, поради която алкохолът се счита за нездравословен за хората, които се хранят на диета, е, че е просто нездравословен. Алкохолът не е хранително вещество – всъщност той е точно обратното на хранителното вещество. Алкохолът може да извлече тялото ви от хранителните вещества, които има, и може да попречи на храносмилането и усвояването на други хранителни вещества.

Това не означава, че целият алкохол е напълно лишен от хранителни вещества. Червеното вино е добре известно с високото си съдържание на антиоксиданти, а някои видове бира като стаут ​​са известни с това, че са богати на витамини от група В.

Ако обаче сте хроничен пияч, шансовете са, че негативите от алкохола надвишават положителните. И освен това, повечето хора не отиват в бара в търсене на най-гъстата алкохолна напитка, която могат да намерят (макар че ако това е едно от вашите съображения, вероятно се справяте по-добре от повечето!)

 

Кои са най-добрите алкохолни избори при кето диетата?

Както беше обсъдено, алкохолът обикновено не е идеален за хора, които се надяват да останат в кетоза. Поради начина, по който може да попречи на метаболизма ни, алкохолът всъщност може да доведе до увеличаване на съхранението на мазнини – което е обратното на това, което търсите.

Питие тук и там обаче не е най-лошото нещо на света. Ако излизате за една вечер и искате да изпиете едно или две питиета, възможно е да изберете някои напитки с ниско съдържание на въглехидрати, които няма да предизвикат хаос върху метаболизма ви.

Очевидно най-добрият избор тук е никакво питие, но ако ще пиете, изберете едно от следните:

Нисковъглехидратни алкохоли

Ако ще пиете алкохол на кето диета, тогава ще искате да сте сигурни, че се придържате към напитки с ниско съдържание на въглехидрати.

Ако харесвате напитките си на скалите, значи имате късмет, защото повечето форми на алкохол не съдържат въглехидрати. Това означава, че можете да пиете уиски, джин, текила, ром и водка (разбира се умерено), без да се налага да се притеснявате прекалено много, че ще изхвърлите броя на въглехидратите си.

Въпреки това, все още е важно да запомните, че алкохолът може да повлияе неблагоприятно на кетозата, независимо дали е с високо съдържание на въглехидрати. Въпреки това, ето кратък списък с някои от нисковъглехидратните напитки, на които можете да се отдадете без прекалено много вина.

 • Изстрел от ром, водка, джин, текила или уиски, съдържащ 0 въглехидрати.
 • Чаша червено или бяло вино, съдържащо между 3-4 грама въглехидрати.
 • Кутия лека бира, съдържаща приблизително 3 грама въглехидрати.
 • Леки селцери (т.е.: вода със селцер с аромат на алкохол)

Както можете да видите, можете да пиете нещо от горното, без да причинявате прекалено много щети, умерено. 1 чаша червено няма да създаде прекалено много проблеми, една бутилка от друга страна …

Смесители с ниско съдържание на въглехидрати

Сега знаете, че има някои видове алкохол, които можете да пиете, без да се изхвърляте от кетозата. Следващото нещо, с което трябва да внимавате, е какъв тип миксери се използват за приготвяне на вашите напитки.

Най-популярните напитки обикновено се приготвят със смесители като сок, газирана сода и енергийни напитки – всички те са с доста високо съдържание на въглехидрати.

Ако искате да направите вкусна напитка с ниско съдържание на въглехидрати, помислете дали да не използвате някои от следните миксери с нула въглехидрати.

 • Тонизираща вода (стига да е без захар)
 • Диетична сода

Коктейли с ниско съдържание на въглехидрати

Струва си да научите няколко избора на коктейли с ниско съдържание на въглехидрати, които можете да вземете в който и да е достоен бар и бъдете уверени, че не сваляте куп захар с този дух. Ето няколко често срещани коктейла с ниско съдържание на въглехидрати или без въглехидрати:

 • Джин и тоник (без захар)
 • Джин / водка Мартини
 • Водка, лайм и сода
 • Текила, лайм и сода
 • Уиски и диетична кока-кола

Знайте границите си

Важно е да се уверите, че знаете границите си, когато пиете алкохол, независимо дали сте на кето или не. Реално погледнато обаче, трябва да зададете границите си доста по-ниски, когато сте на диета.

Има много причини да ограничите консумацията на алкохол.

 • Алкохолът е изпълнен с празни калории, което означава, че ще намалите много енергия, без хранителни вещества, която ще трябва да бъде изгорена от тялото ви.
 • Алкохолът всъщност може да увеличи шансовете ви за напълняване и да отхвърли ползите от това, че сте в кетоза.
 • Алкохолът има тенденция да извлича тялото на хранителни вещества и може да доведе до хранителни дефицити, особено когато се консумира редовно.
 • Алкохолът може да доведе до развитие на сериозни психически и физически здравословни проблеми.

Това са някои от най-очевидните причини, поради които трябва да смекчите консумацията на алкохол.

„Умереността“ обикновено се признава като не повече от едно питие на ден за жените и не повече от две за мъжете. Въпреки това, когато сте на кето диета, вероятно не искате да пиете всеки ден – дори ако това е само една напитка. Това само ще затрудни тялото ви да се адаптира към кетоза.

Вземане на алкохол с кето

Много хора смятат, че алкохолът е категорично неприятен за всеки, който е на кето диета. За съжаление не е толкова просто. Решението дали искате да пиете алкохол на кето диета зависи от редица фактори.

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да се отправите към бара.

 • Има много различни видове алкохол, някои от които всъщност са с доста ниско съдържание на въглехидрати. Твърдите алкохоли на практика не съдържат въглехидрати, а виното съдържа не повече от 3 въглехидрати на чаша.
 • Въпреки че някои алкохол може да не съдържат въглехидрати, целияталкохол създава токсични странични продукти, които тялото ви трябва да изгори. Вашето тяло дава приоритет на изгарянето на тези съединения пред мазнините и въглехидратите и това може да отхвърли кетозата ви.
 • Редовната консумация на алкохол всъщност може да насърчи съхранението на мазнини.
 • Ако ще пиете алкохол, докато сте на кето, не забравяйте да изберете източник на алкохол с ниско съдържание на въглехидрати и да използвате миксер с ниско съдържание на въглехидрати.

Ако си спомняте тази информация и следвате съветите, които сме предоставили в тази статия, тогава не би трябвало да имате проблеми. Не забравяйте – умереността е ключова.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаВръщане в Магазин
  Shopping Cart